Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

УВАГА, АМБРОЗІЯ!!!

Дата: 23.08.2024 08:03
Кількість переглядів: 49

  Фото без опису

 

 

 

 

 

Амброзія полинолиста — бур’ян, що завдає великої шкоди не лише сільському господарству, але й здоров’ю людини, адже це один із найнебезпечніших в Україні бур’янів-алергенів. У період цвітіння амброзії (з середини серпня до жовтня) у багатьох спостерігається алергійне захворювання яке практично не піддається лікуванню – амброзійний поліноз. Саме тому амброзію полинолисту було віднесено до карантинних бур’янів і боротьба з нею має здійснюватися систематично по всій території України.

 Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію.
   Аналогічна вимога міститься в ч.2 статті 29 Закону України «Про систему громадського здоров’я»: органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання та громадяни зобов’язані утримувати надані в користування чи належні їм на праві власності земельні ділянки і території відповідно до вимог санітарного законодавства.
  Таким чином обов’язок щодо знищення карантинних бур’яні в населеному пункті покладається на власника (балансоутримувача) земельної ділянки.

     За нехтування своїм обов’язком щодо боротьби з бур’янами винних осіб може бути накладено штраф (ст. 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

  • на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

  • посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Заваллівської селищної ради закликає власників, орендарів, користувачів земельних ділянок  взяти участь у виконанні заходів щодо боротьби з карантинними рослинами, та не допускати подальшого розповсюдження цих бурянів на території населених пунктів громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь