Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Хитрук Олег Сергійович

Дата: 15.08.2024 10:54
Кількість переглядів: 61

Фото без описуХитрук Олег Сергійович

25.05.1995 – 02.08.2024

Олег Хитрук народився 25 травня 1995 року в селі Таужне. Заваллівської ОТГ, Голованівського району, Кіровоградської області.

Після закінчення 9 класів місцевої школи навчався у Гайворонському професійному аграрному ліцеї, де здобув спеціальність шофер, тракторист. 

Під час проходження строкової військової служби заключив контракт, і з  2013 по 2021 рік служив  в елітному підрозділі – батальйоні почесної варти Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького. Це спеціальна військова частина у складі сухопутних військ Збройних Сил України, куди відбирають кращих – мужніх, сильних духом і відданих.  

 Під час служби заочно закінчив військову кафедру Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини.

З  2016 -2018 рік брав участь в антитерористичній операції на сході України.

З 2018 року працював майстром на вільховатському млині.

10 січня 2023 року мобілізований у м. Львів, де пройшов курс підвищення кваліфікації за напрямом «артилерія». Воював на Запорізькому та Донецькому напрямах, був командиром мінометної батареї 117 окремої механізованої бригади сухопутних військ Збройних сил України. Двічі був поранений, але після лікування та відновлення знову повертався на фронт.

6 вересня 2023 року, внаслідок артилерійського обстрілу на Запорізькому напрямку, отримав третє важке поранення. Потім тривале лікування у Запорізькому, Дніпропетровському та Криворізьких госпіталях. Під час реабілітації, почав займатися  волонтерською діяльністю. Разом з батьком та групою однодумців  передавали побратимам на передову оснащені машини.

І знову в стрій, бо слова: «вірність Військовій присязі» ставив вище навіть за життя.

Цілеспрямований, відповідальний, розумний, чесний, із загостреним відчуттям справедливості, завжди допомагав побратимам, був взірцем для підлеглих.

02 серпня 2024 року, під час виконання бойового завдання, в районі ведення бойових дій - населеного пункту Новогродівка, Покровського району, Донецької області, в результаті керованих авіаційних бомб, лейтенант Хитрук Олег Сергійович загинув.

 Хитрук Олег Сергійович був помічником начальника відділення об'єднаної вогневої  підтримки  військової частини А 4674.  

Він був військовим за покликом серця і віддав своє життя за свободу та незалежність нашої країни.

 Йому навіки 29 років…

 У нього залишилися батьки, дружина, донька Злата і брат.

 Поховали Героя у рідному селі Таужне.

 Історія Олега Хитрука – це історія справжнього чоловіка, професійного військового, мужнього воїна і гідного громадянина своєї країни. Історія чоловіка, який опинився на полі бою за покликом серця.

 У серцях земляків навіки залишиться пам'ять про гідного сина України, який пожертвував найдорожчим – свої життям заради нашої свободи.

 Вічна пам’ять Воїну-Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь