Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

ХТО МАЄ ПРАВО НА ВИПЛАТУ НЕДООТРИМАНОЇ ПІЛЬГИ / СУБСИДІЇ?

Дата: 22.02.2024 08:04
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

 

Недоотримані кошти житлової субсидії / пільги може отримати інший член домогосподарства.

У зв’язку зісмертю одержувача житлової субсидіїсуми призначеної, але не виплаченої субсидії / пільги виплачуються одному з членів домогосподарства, з урахуванням яких призначалася субсидія. Особа має право звернутися з відповідною заявою протягом трьох місяців після смерті одержувача до органів Пенсійного фонду України.

У разі смерті пільговика, якому нараховано пільги у грошовій готівковій формі, члени сім’ї померлого, на яких поширювалися пільги, можуть отримати кошти, не виплачені у зв’язку із смертю пільговика, на підставі письмового звернення одного із членів сім’ї, не пізніше дати закінчення бюджетного періоду.

До заяви про виплату недоотриманої житлової субсидії чи пільги додаються такі документи: копія свідоцтва про смерть отримувача субсидій/пільг; реквізити банківського рахунку заявника.

Важливо!Виплата за спадкуванням сум призначеної, але не виплаченої у зв’язку зі смертю одержувача субсидії або пільги законодавством не передбачена.

Законодавча база

Пункт 3 Положення про Порядок призначення житлових субсидій на житлово-комунальні послуги і придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” та пункт 14-1 Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі.

 

НаталіяКопач,

начальник управління з питань виплат головного управління

Пенсійного фонду України в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь