Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

ГАЙДА ЯРОСЛАВ МИХАЙЛОВИЧ

Дата: 12.09.2023 16:17
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

Гайда Ярослав Михайлович

(25.05.1985 – 19.12.2014)

 

Ярослав Гайда народився 25 травня 1985 року в селі Таужне.

Закінчивши педагогічний університет працював учителем фізичного виховання у селі Тополі, потім у загальноосвітній школі І-ІІІ ст. с. Таужне викладав предмет «Захисник Вітчизни». Саме ці слова стали для нього життєвим орієнтиром.

В ім’я світлого майбутнього Батьківщини він був на київському Майдані під час революції Гідності. У травні 2014 року добровольцем пішов на захист цілісності України. Служив у 34-му Кіровоградському батальйоні територіальної оборони. Пройшов не одну гарячу точку Донбасу. Був серйозно поранений. Лікувався у шпиталях Харкова і Одеси. Переніс дві операції. Проходив курс реабілітації вдома. Збирався продовжити військову службу.

Під час перебування вдома брав участь у волонтерській роботі. За його ініціативою в приміщенні виконкому сільської ради було відкрито пункт прийому благодійної допомоги воїнам, які беруть участь в антитерористичної операції. Коли волонтери пакували зібрані речі для відправки на схід, Ярослав приніс свого бронежилета. «Поки я на лікарняному, він лежить без діла, а там може комусь зберегти життя. Мені ж потім дадуть іншого», - говорив він. Але повернутися в зону проведення АТО йому не судилось.

Помер ГАЙДА ЯРОСЛАВ МИХАЙЛОВИЧ 19 грудня 2014 р. від отриманих в зоні АТО поранень, після двох операцій та лікування.

Указом Президента України № 76/2016 від 1 березня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" ГАЙДА ЯРОСЛАВ МИХАЙЛОВИЧ, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Похований в с. Таужне Заваллівської ТГ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь