Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

НЕ ВИСТАЧАЄ СТАЖУ ПРИ ВИХОДІ НА ПЕНСІЮ? А ДЕКРЕТ ВРАХУВАЛИ?

Дата: 01.06.2023 22:13
Кількість переглядів: 44

НЕ ВИСТАЧАЄ СТАЖУ ПРИ ВИХОДІ НА ПЕНСІЮ? А ДЕКРЕТ ВРАХУВАЛИ?

 

Набуття права на пенсію вимагає виконання двох умов: досягнення пенсійного віку та наявність необхідної кількості страхового стажу. Нагадуємо, що у 2023 році для того, щоб вийти на пенсію у 60 років, необхідно мати 30 років страхового стажу. Страховий стаж – період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Часто майбутні пенсіонери запитують, чи зараховується до страхового стажу період декретної відпустки? Фахівці головного управління інформують, що зарахування/незарахування догляду за дитиною до 3-х років до стажу залежить від років здійснення такого догляду.

Наприклад, при призначенні пенсії час догляду непрацюючої матері за дитиною до досягнення нею 3-річного віку до 01.01.2004 буде зараховано до страхового стажу лише за наявності свідоцтва про народження дитини, а час догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку в період з 01.01.2004 по 31.12.2004 буде зараховано тільки на підставі документу, що підтверджує факт отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в органах соціального захисту, а час догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку після 01.01.2005 – у разі отримання відповідної допомоги за даними персоніфікованого обліку.

 

Світлана РИНДІНА,

начальник управління обслуговування громадян

головного управління Пенсійного фонду України

в Кіровоградській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь