Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

У яких випадках допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї підлягає достроковому поверненню?

Дата: 27.04.2023 20:41
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

У яких випадках допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї підлягає достроковому поверненню?

 

Відповідно до Порядку надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21квітня 2021 року № 397 (зі змінами, далі - Порядок), допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї є безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою і підлягає поверненню протягом 30 календарних днів після закінчення трирічного строку з дати її отримання.

Пунктом 12 Порядку передбачені випадки, коли така допомога підлягає достроковому поверненню. До них належать випадки, коли особа не виконує або неналежно виконує умови надання допомоги, а саме, коли особа не провадить підприємницьку діяльність після отримання фінансової допомоги та коли у неї понад три місяці наявна заборгованість зі сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відповідно до норми пункту 13 Порядку фінансова допомога повертається достроково у випадку розірвання угоди у разі наявності вищевказаних випадків.

Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї та покрокова інфографіка отримання допомоги малозабезпеченим сім’ям та документи, які регламентують її надання, за посиланням http://surl.li/ftbox

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь