Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Щороку у всьому світі проводиться тиждень імунізації, ініційований ВООЗ

Дата: 24.04.2023 18:10
Кількість переглядів: 130

❗️Щороку у всьому світі проводиться тиждень імунізації, ініційований ВООЗ. У цьому році він буде проводитись 23 - 29 квітня і має на меті привернути увагу до зміцнення громадського імунітету та імунітету кожної людини окремо ❗️
👨‍⚕️ У всьому світі вакцинація вважається найефективнішим заходом запобігання багатьом інфекційним хворобам. Вакцинація дозволила ліквідувати та різко знизити захворюваність інфекціями, які в минулому мали масове розповсюдження і були небезпечні не тільки для здоров’я, але і для життєдіяльності.
📌 Профілактичні щеплення запобігають мільйонам смертей від дифтерії, кору, поліомієліту, правця та інших вакцинокерованих інфекцій.
Через відмову батьків від проведення профілактичних щеплень дітям формується значний прошарок неімунних людей, які в подальшому хворіють на інфекційні захворювання та створюють небезпеку для інших людей.
Так, в Україні в поточному році почали реєструватися випадки захворювання на кір.
💙💛  Багато людей у зв'язку із збройною агресією Російської Федерації вимушено змінюють місце проживання та можуть знаходитись в умовах, де ризик поширення інфекційних хвороб збільшується. При компактному проживанні населення такі інфекційні захворювання як кір, краснуха, дифтерія, кашлюк, поліомієліт та COVID-19 є особливо небезпечними.
Інформацію про наявність вакцин для проведення щеплень можна отримати у закладі охорони здоров'я за місцем проживання.
Закликаємо людей на усіх рівнях робити більше для розширення охоплення імунізацією, це допоможе у збереженні національної безпеки країни !



ДУ "Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь