Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

ЯК ОФОРМИТИ СПАДОК, КОЛИ НЕМАЄ ДОКУМЕНТІВ НА УСПАДКОВЕ МАЙНО

Дата: 16.01.2023 09:45
Кількість переглядів: 114

#кейс_БПД
Після смерті матері Оксана не могла оформити спадщину. Документи на успадковане майно залишилися в рідного дядька, який ще й намагався відсудити собі весь спадок.
Допоміг відновити справедливість адвокат Юрій Сторожук, який співпрацює з системою безоплатної правової допомоги.
Коли помер Оксанин дідусь, його майно успадкували її мати та дядько. Мати не встигла оформити свою частку спадщини до смерті. Однак склала заповіт, відповідно до якого все своє майно залишила доньці. При цьому документи на будинок та землю зберігалися в дядька.
Згодом Оксана отримала повістку з суду – і дізналася, що дядько намагається визнати за собою право власності на спірне майно. Тоді вона звернулася до Теофіпольського бюро правової допомоги, де їй призначили адвоката Юрія Сторожука.
Адвокат підготував до суду зустрічний позов про визнання права власності на домоволодіння в порядку спадкування за заповітом. Юрій Сторожук вказав, що матір Оксани після смерті свого батька, так само як і її брат (позивач за первісним позовом), прийняла спадщину та стала власницею 1/2 частини земельної ділянки й спірного житлового будинку. Зважаючи на це, адвокат просив суд визнати за відповідачкою право власності на 1/2 частину будинку садибного типу з господарськими будівлями та спорудами в порядку спадкування після померлої матері.

Суд вислухав пояснення сторін та, вивчивши матеріали справи, дійшов висновку, що первісний позов підлягає задоволенню частково, а зустрічний, заявлений адвокатом, – задоволенню повністю. Тож за Оксаною визнали право власності на успадковане матір’ю майно.

Справа у Єдиному державного реєстрі судових рішень №685/484/22
#БПД  #ПравоваДопомога #LegalAid 
Нагадаємо – якщо вам потрібна додаткова консультація та роз'яснення з правових питань, ви можете на вибір:
- зателефонувати за номером 0800213103
- звернутися до місцевих центрів та бюро правової допомоги
(https://www.legalaid.gov.ua/tsentry)

До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за тел..
052 522 25 83 або 068 834 77 45.

Якщо у вас виникли питання, або ваші права порушені звертайтеся до фахівців системи безоплатної правової допомоги - ваші правові проблеми можна вирішити дистанційно ☎
 

☑поставити запитання в месенджер фейсбук-сторінки Голованівський місцевий центр з надання БВПД:
https://www.facebook.com/glvn.legalaid.kr.ua/;
☑написати на електронну пошту відділу «Гайворонське бюро правової допомоги» Голованівського місцевого центру з надання БВПД: haivoronske@legalaid.kr.ua або Голованівського місцевого центру: holovanivsk.kropyvnytskyi@legalaid.kr.ua;
☑ зателефонуйте на номер сектору Гайворонське бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання БВПД: (05254) 5 – 00 – 22, 068-862-23-52
☑ скористатися правничою вікіпедією WikiLegalAid https://wiki.legalaid.gov.ua;
☑прочитати правову консультацію на телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid або обговорити її у нашому чаті - https://t.me/ualegalaidchat.
☑ Скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через Google Play чи App Store за посиланням https://bit.ly/3hwwgqR, або завантажити мобільний застосунок «Твоє право», перейшовши за посиланням https://bit.ly/3iorbkE


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь