Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Результати проєкту EU4Skills: зміни у законодавстві з питань формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів

Дата: 10.05.2022 21:21
Кількість переглядів: 177

Фото без опису

Навіть в умовах запровадження воєнного стану в Україні вживаються відповідні заходи щодо підготовки до вступної кампанії 2022 року до професійних навчальних закладів. Одним із елементів такої кампанії є формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів. Така робота проводиться з урахуванням положень Методичних рекомендацій щодо формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 994-р (із змінами).

Однак воєнний стан накладає свої особливості на таку роботу. Так, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 № 329-р (набрало чинності 10.05.2022, діє в період воєнного стану) внесено зміни до вказаних Методичних рекомендацій. Зокрема, визначено, що формування регіонального замовлення проводиться без погодження з регіональними радами професійної (професійно-технічної) освіти. У той же час при формуванні замовлення враховуються пропозиції регіональних центрів зайнятості щодо стану ринку праці, попиту на професії.

Примітка. Торік обласним центром зайнятості за участі навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області та інших установ було реалізовано пілотний проєкт з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів (у рамках програми Європейського Союзу «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні).

За результатами проєкту підготовлено комплексний звіт щодо стану та тенденцій розвитку регіонального ринку праці, його професійної структури, поточної та перспективної потреби області в працівниках у професійному/кваліфікаційному розрізі «Ринок праці Кіровоградської області. 2021». Звіт розміщено в мережі Інтернет, з початку року на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук розміщено низку детальних матеріалів по проєкту.

Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/3Hwd68Y

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь