Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Розміщення та облаштування на земельних ділянках, пасік

Дата: 23.06.2021 21:32
Кількість переглядів: 1483

Фото без описуДо відділу «Гайворонське бюро правової допомоги» Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся місцевий житель з питання, щодо розміщення та облаштування на земельних ділянках, пасік.

Фахівці Гайворонського БПД консультують, відповідно до ст. 15 Закон України «Про бджільництво» фізична, чи юридична особа розміщення пасіки може здійснюватися

на:

  • земельних ділянках, які належать особам на правах власності,
  • земельних ділянках, які належать особам на праві користування,
  • земельних ділянках інших власників або користувачів (за їх згодою),
  • на землях лісового фонду.(Лісового кодексу України.)

Правила розміщення пасіки регламентовані відповідно до ветеринарно-санітарних правил, а саме:

Розміщення пасіки в лісі, регламентовано відповідно до положень Порядок заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань в лісах України, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 1996 року № 449, а саме:

  • Найбільш придатними для розміщення пасік є мішані ліси з наявністю медоносів: липи, клена, верби, горобини, жимолості, крушини, глоду, чорниці, малини, вересу, калини, терну тощо.
  • Період розміщення вуликів і пасік визначається залежно від календарних термінів цвітіння медоносів.
  • Місця розміщення вуликів і пасік визначаються постійними користувачами земельних ділянок лісового фонду з урахуванням умов ведення лісового господарства та спеціального використання лісових ресурсів.
  • З метою раціонального використання медоносів лісу і лучного різнотрав'я ділянки для розміщення вуликів і пасів виділяються переважно на узліссях, галявинах і інших не вкритих лісовою рослинністю землях.

Окремо слід зазначити, що відповідно до ст. 15 Закону України «Про бджільництво» розміщення пасік на землях лісового фонду здійснюється безоплатно з урахуванням вимог Лісового кодексу України.

Розміщення пасік у місцях масового відпочинку людей забороняється.

 

Якщо у вас виникли питання, або ваші права порушені звертайтеся до фахівців системи безоплатної правової допомоги - ваші правові проблеми можна вирішити дистанційно ?

? зателефонувати на безкоштовний номер системи надання безоплатної правової допомоги 0 800-213-103;

? поставити запитання в месенджер фейсбук-сторінки Голованівський місцевий центр з надання БВПД:https://www.facebook.com/glvn.legalaid.kr.ua/;

? написати на електронну пошту відділу «Гайворонське бюро правової допомоги» Голованівського місцевого центру з надання БВПД:  haivoronske@legalaid.kr.ua

або Голованівського місцевого центру: holovanivsk.kropyvnytskyi@legalaid.kr.ua;

?  зателефонуйте на номер відділу «Гайворонське бюро правової допомоги» Голованівського місцевого центру з надання БВПД: (05254) 5 – 00 – 22,  068-862-23-52

? скористатися правничою вікіпедією WikiLegalAid https://wiki.legalaid.gov.ua;
? прочитати правову консультацію на телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid або обговорити її у нашому чаті - https://t.me/ualegalaidchat.

? Скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через Google Play чи App Store за посиланням https://bit.ly/3hwwgqR, або завантажити мобільний застосунок «Твоє право», перейшовши за посиланням https://bit.ly/3iorbkE

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь