Заваллівська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

У Гайвороні безробітні дізнавалися, як відповідати вимогам сучасного ринку праці

Дата: 04.06.2021 15:37
Кількість переглядів: 659

У Гайвороні безробітні дізнавалися, як відповідати вимогам сучасного ринку праці

 

Днями в Гайворонській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для осіб, які мають тривалу перерву в роботі та звернулися до служби зайнятості, відбувся тренінг «Пошук роботи після перерви».

Фото без опису

Захід був організований з метою визначення перешкод, які заважають безробітним знайти роботу, окреслення шляхів їх подолання, а також  підвищення активності у пошуку роботи та відповідальності за власне працевлаштування.

Учасники заходу обговорювали мотиви, які спонукають їх шукати роботу, плюси та мінуси людини, яка тривалий час не працювала, робили аналіз власних умінь та навичок, що дають змогу розширити діапазон пошуку роботи, визначали орієнтовні дії, які необхідно здійснити людині, яка вирішила вийти на роботу після тривалої перерви, та формулювали чинники, що впливають на вибір вакансії.

Фото без опису

Начальник відділу «Гайворонське бюро правової допомоги» Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Максим Гайдей наголосив, що тіньова зайнятість та зарплата в конвертах – проблемні явища, які, на жаль, на сьогодні залишаються актуальними. «Через таку зайнятість соціально незахищеними залишаються, у першу чергу, працівники. Ненормований робочий день, відсутність оплати лікарняного та відпустки, залежність розміру заробітної плати виключно від роботодавця, відсутність записів у трудовій книжці та несплата внесків – це неповний перелік порушень вимог трудового законодавства роботодавцями», – зазначив М. Гайдей.

У свою чергу, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Людмила Кармаліцька розповіла присутнім, що зловживання статусом безробітного загрожує шукачам роботи жорсткими наслідками (санкціями): від стягнення неправомірно виплачених коштів до кримінальної відповідальності.

Наприкінці заходу безробітні проаналізували власні ресурси та з’ясували, як заповнити професійні прогалини, щоб відповідати сучасним вимогам роботодавців та бути більш конкурентоспроможними на ринку праці.

 

Гайворонська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь